Caractere Nederland is officieel dealer van "Caractère Automobile" voor Nederland.

"Caractère Automobile" is een Belgische firma, die voor de VAG-groep, Porsche en Range Rover aërodynamische toebehoren ontwerpt, laat maken en commercialiseert. De stichter van "Caractère Automobile", Alain Hurard, is ontwerper van opleiding.

Met zijn dynamisch team is hij sinds 1992 de grondlegger van alle "Caractère" producten. De toebehoren van "Caractère Automobile" worden in PU-Rim gemaakt in een Duitse fabriek met de ISO9000 norm. Daarna worden de "Caractère Automobile" onderdelen door de TÜV getest en dan met die documenten geleverd. Deze productiemethode heeft als voordeel dat men zéér nauwkeurig kan werken en dat de pasvorm steeds hetzelfde is en perfect aan de wagen aansluit. Dankzij deze werkwijze in PU-rim kunnen tot 25 onderdelen per dag en per matrijs gemaakt worden.

Voor de nieuwe Europese productienormen vanaf 2005, ter bescherming van de voetgangers, zijn de "Caractère Automobile" producten reeds aangepast. Ontwikkeling & onderzoek Het doel van de afdeling "ontwikkeling en onderzoek" van "Caractère Automobile" is het op punt zetten van een specifiek model en géén universeel onderdeel. Dit vraagt natuurlijk een aangepast design en een nauwkeurige studie, omdat het element perfect moet aansluiten op de desbetreffende wagen. Hiermee streven we bij "Caractère Automobile" naar een pasvorm van hoge kwaliteit en nauwkeurigheidsgraad.

Deze afdeling van "Caractère Automobile" , met twee beroepsontwerpers, is steeds paraat om de nieuwe modellen te ontwerpen vanaf hun lancering door de constructeurs (zelfs de meest zeldzame). Het is niet zo, dat "Caractère Automobile" het snelst op de markt willen komen met nieuwe modellen, maar we wensen wel de mooiste uitbouwsets van de beste kwaliteit te kunnen aanbieden. Ons vakkundig personeel is erg begaan met de kwaliteit van onze producten.

Reeds 30 jaar ervaring heeft "Caractère Automobile" in deze sector en 45 ontwikkelde modellen voor het VW, Audi, Porsche en Range Rover gamma, bewijzen onze vakkundigheid, zonder afbreuk te doen aan de filosofie van de wagenmerken.